Image

Rituele abortussen in kliniek satanskerk VS

Artikel
27 november 2023

Ja, je leest het goed. Dit is geen clickbait en het is ook niet verzonnen door de redactie van Het Zoeklicht. In New Mexico (VS) heeft de satanskerk een abortuskliniek waar zij abortuspillen en begeleiding aanbieden voor abortussen in rituele context. Het gaat om de Samuel Alto Mom’s Satanic Clinic. De Amerikaanse Cosmopolitan bericht erover.

De tijden zijn duister, lieve broeders en zusters. Wij leven voorwaar in het laatste der dagen, waarin aan de verdorvenheid van de mens geen einde komt. Dit bericht is daar opnieuw het bewijs van. Het is dan ook niet iets waar we blij van worden om erover te rapporteren, maar het is de wereld waarin wij leven.
De kliniek waarom het gaat doet dus geen abortussen via een medische ingreep, maar verstrekt abortusmiddelen tot en met week 11. Het team van de kliniek bestaat uit allemaal medische professionals die 24/7 klaar staan om telefonische steun te leveren na het verstrekken van de pillen. Door abortus tot een ritueel te maken wil de satanskerk het verbod op abortus in staten waar dit van kracht is, omzeilen. Godsdienstvrijheid maakt dat in de VS de overheid niet zomaar in kan grijpen bij een religieus ritueel, menen de satanisten. 

Op de eerder genoemde site van de Comsopolitan wordt ook uitgelegd hoe zo’n abortusritueel in zijn werk gaat. Bij de eerste stap kijkt een vrouw in een spiegel en focust ze zich op zichzelf. De nadruk moet namelijk komen te liggen op de verantwoordelijkheid naar jezelf. Dat is het enige dat telt. Vervolgens haalt ze een paar keer diep adem en zegt: ‘Iemands lichaam is onschendbaar, onderworpen aan je eigen wil alleen.’ Nadat de vrouw het middel heeft genomen moet zij opzeggen: ‘Overtuigingen moeten overeenkomen met je beste begrip van de wetenschap over de wereld. Je mag de wetenschappelijke feiten niet verdraaien om je eigen overtuigingen te rechtvaardigen.’ Als dan uiteindelijk de procedure afgerond is, focust de vrouw zich weer op de spiegel en haar eigen spiegelbeeld. Het ritueel wordt afgesloten met het opzeggen van: ‘Door mijn lichaam, mijn bloed; door mijn wil is, is het volbracht.’ 

We begrijpen ten volle dat je inmiddels een beetje misselijk begint te worden. En toch is het belangrijk, want dit is wat satanisme is: het is jezelf tot norm verheffen (jezelf, mijn wil, etc.), het is jezelf goddelijke status opleggen (in religieuze teksten als ‘is het volbracht’) en het verdraait daarbij de echte feiten in leugens (de wetenschappelijke feiten rondom baby’s in de buik en abortus, spreken juist voor het unieke van het ongeboren leven). 
Maar het allerergste is misschien nog wel dat dit dus gewoon kan in de westerse wereld (weliswaar in de VS, maar toch) en dat een blad als de Cosmopolitan hierover schrijft alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Het is om te huilen, zo triest. Maar... laat het niet ontmoedigen! Nee, laat dit soort berichten ons juist aanvuren en krachtig maken, zodat we sterk kunnen zijn en op zullen komen voor al het goede, ook en juist het ongeboren leven. Jezus heeft immers het duister overwonnen!