Image

Hamas lanceert raketten nabij kinderzwembad, scoutinggebouw en woningcomplexen

Artikel
08 november 2023

8 november - Het Israëlische leger heeft beelden vrijgegeven waaruit blijkt dat de terroristen van Hamas raketten stationeren en afschieten vanuit burgerposities. Zij gebruiken deze gebouwen en de mensen die daarin wonen als menselijk schild.

Zo is er op X een filmpje van raketinstallaties in een gebouw van de scouting te vinden, maar Israël heeft ook beelden vrijgegeven van een lanceerinstallatie bij een kinderzwembad middenin een woonwijk. Na het vermeende Israëlische bombardement op het al-Ahli Baptist Hospital, bleek ook al dat het ging om een afgezwaaide Hamas-raket die van vlak achter het ziekenhuis was gelanceerd. Het Israëlische leger gaf zelfs een geluidsfragment vrij waarin de Hamas-terroristen hun fout bespraken. 

Verder gebruikt Hamas ook ziekenhuizen zelf voor zijn operaties. Ook daarvan heeft het Israëlische leger bewijzen geleverd (bron). Er liggen tunnels onder deze ziekenhuizen en er zijn bijvoorbeeld beelden van een Hamas-terrorist die vanuit het Sheikh Hamad ziekenhuis schiet op het Israëlische leger.

Dit alles laat opnieuw weer zien hoe ziek Hamas is en hoe cynisch ze te werk gaan. Deze doodscultus gebruikt zelfs eigen mensen als schild en mocht Israël dan toch terugslaan en mochten er daarom onschuldige Palestijnse slachtoffers vallen, dan kunnen ze de beelden tonen van deze mensen die ‘zomaar’ en ‘uit het niets’ gedood zijn. Win-win voor Hamas. 

Hamas laat zo keer op keer openlijk zien dat ze niets meer zijn dan een terroristische organisatie die mensenlevens niet acht, die de Palestijnse bevolking van Gaza bruut onderdrukt en uitbuit, die Joden haat en die zoveel mogelijk van hen wil vermoorden. Hamas is geen verzetsbeweging, het zijn geen vrijheidsstrijders, het zijn boeven en moordenaars.