Image

Israëlische vader vertelt over gedode zoon: Hamas probeerde zijn hoofd te verkopen

Artikel
25 januari 2024

25 januari - Een interview voor het Israëlische nieuwskanaal I-24 toont wederom de verschrikkelijke werkelijkheid van de aanslagen van 7 oktober. Een vader van een jonge soldaat vertelt hoe zijn zoon die ‘Zwarte Sabbath’ vocht, maar omkwam en hoe de terroristen daarna zijn hoofd afhakten om die in Gaza te verkopen.

De jongen - Adir Tahar - vocht in de ochtend tegen de terroristen van Hamas. Hij en zijn makkers doodden een aantal van hen, maar moesten uiteindelijk het onderspit delven. Toen de vader van de jongen hoorde van het omkomen van zijn zoon, kreeg hij ook te horen dat er een uitvaart zou volgen. Hij wilde daarop zijn zoon zien, maar dat kon niet, want zijn lichaam was nog niet thuisgebracht. 
De volgende dag voor de plechtigheid aan was zijn lichaam er wel, maar de vertegenwoordiger van het leger die de familie begeleidde en bijstond, vertelde dat het beter was dat ze zich hun geliefde zouden herinneren zoals die was. De vader nam daar geen genoegen mee. Hij moest en zou zijn zoon zien, voordat deze begraven werd. 

In het interview vertelt hij vervolgens wat hij zag. Zijn zoon was onder zijn armen in zijn zij geschoten en daardoor omgekomen. Los daarvan was zijn hoofd verwijderd van de romp. Die was afgehakt en meegenomen door de terroristen, omdat de Hamas-leiding had beloofd te betalen voor de lichamen van Israëlische mensen of delen daarvan. Dus ging het hoofd van Adir naar Gaza. Daar werd het in een sporttas bewaard in de vriezer van een ijssalon, met een paar documenten en een tennisbal. Terecht zegt de vader daarover: ‘Als dat geen barbarij is, dan weet ik niet meer wat het wel is.’ 

‘Het is belangrijk dat we deze verhalen delen,’ gaat de vader verder in het interview. ‘Er zijn mensen die zeggen dat de mensen van Gaza allemaal onschuldige slachtoffers zijn, maar dat is dus niet zo.’ Vader Tahar vertelt daarna over de terroristen die uit Gaza kwamen, maar ook over gewone burgers die meekwamen en die net zo meededen met het plunderen van huizen en het ontvoeren van kinderen, vrouwen en ouden van dagen, als de terroristen van Hamas zelf. 

Het gehele, indrukwekkende interview kun je hier kijken (wel in het Engels): https://www.youtube.com/watch?v=JC1C4Hr8i9U