Image

Katholieke vrouwenschool laat transgenders toe

Opinie
29 november 2023

Een katholieke vrouwenschool in Notre Dame, Indiana (VS), laat vanaf het komend collegejaar biologische mannen toe die zich identificeren als vrouwen. Ze doen dit omdat het in overeenstemming zou zijn met de houding van paus Fransiscus in zijn omgang met transgenders, aldus de school. 

Niet alle katholieken zijn blij met de stap. Kritische oud-studentes verwijten de school godslastering en een complete afwijzing van de Kerk in zijn leringen over gender en seksualiteit. Toch beroept de school zich op goedkeuring van hogere bestuurslagen en op een document van het Vaticaan zelf, waarin transgender personen gedoopt kunnen worden en in sommige gevallen ook peetouders kunnen zijn. Daarnaast heeft de paus recent geluncht met 1000 transgenders na de afsluiting van de COVID-19 pandemie.

Teken aan de wand
Het is een teken aan de wand als zelfs de Rooms-katholieke kerk overstag gaat en zich aanpast aan de ideologische overtuigingen rondom transgenderisme. Deze verderfelijke ideologie die in strijd is met Gods scheppingsorde, dringt zich steeds meer op en dringt nu dus zelfs binnen in de Rooms-katholieke Kerk. Het is afwachten tot wanneer er biologische vrouwen die zich man voelen worden toegelaten op de priesteropleidingen...

De wereld is zo steeds meer een goddeloze plaats aan het worden. Ook dit nieuws laat ons opnieuw zien dat we inderdaad leven in duistere tijden. Steeds meer dwaalt de wereld af. Steeds meer grijpt de goddeloosheid en antichristelijke wereldgeest om zich heen. Maar dat betekent ook dat wij steeds sneller komen we bij de dag dat Jezus zal komen. Daarin mogen we hoop vinden.
In de tussentijd mogen wij het licht van God laten schijnen en de toenemende duisternis nog verlichten. Totdat Hij ons ophaalt. Maranatha!

Roelof Ham

Bron: Christian Post