Image

Rechtszaak tegen Israël: de leugen regeert

Artikel
15 januari 2024

15 januari - De rechtszaak tegen Israël aangespannen door Zuid-Afrika is een misleiding waarbij de werkelijkheid op z'n kop wordt gezet.

Misleiding
Welk kenmerk noemde Jezus als eerste in Zijn toespraak over de eindtijd? Inderdaad: pas op dat niemand je misleidt (Mt. 24: 4)! De mens wordt op grote schaal misleid. Satan is een leugenaar vanaf het begin, dat is zijn aard. Hij staat niet in de waarheid. Massaal geloven en volgen mensen de leugen, zonder zelf te onderzoeken wat waarheid is. Satan wil als god zijn, hij verdraait de waarheid over God, de Bijbel en Israël.

De staat Israël ligt onder een vergrootglas. De rechtszaak die Zuid-Afrika heeft aangespannen tegen Israël is daarvan weer een voorbeeld. Het land stond 11 januari tegenover Israël voor het internationaal Gerechtshof in Den Haag. De dag erna kwam Israël aan het woord. Zuid-Afrika beschuldigt Israël van genocidale daden in de Gazastrook in de oorlog met terreurorganisatie Hamas. Vooropgesteld bloedvergieten is vreselijk, maar wie pleegt genocide tegen wie? Zijn we de goed voorbereide, brute aanval van Hamas op 7 oktober 2023 in het land Israël vergeten? Hamas heeft deze aanval niet voor niets Al-Aqsa storm genoemd. De naam verwijst naar de Al-Aqsa moskee op de Tempelberg in Jeruzalem en onderstreept nog eens duidelijk dat het gaat om de Tempelberg in Jeruzalem.

Zuid-Afrika is een land dat bekend is met een bloedige geschiedenis als het gaat om racisme. Een korte terugblik in de geschiedenis en al gauw kom je het woord Apartheid tegen. In Zuid-Afrika werd tussen 1948 – 1990 een systeem van rassenscheiding gehanteerd. Blanken hadden de macht, de zwarte bevolking werd als minderwaardig gezien en onderdrukt.

Wat is genocide?
Pro-Palestijnse demonstranten nemen het woord genocide in de mond zonder enig besef van de betekenis daarvan. Doe je daaraan mee? Neem je blindelings over wat de massa dicteert? Wees voorzichtig met het gebruik van woorden en begrippen zonder te weten wat die betekenen. Volg de massa niet, maar onderzoek zelf alles en plaats het in de juiste context (van de geschiedenis).
Genocide is volkerenmoord. Onder genocide vallen handelingen die worden gepleegd met de bedoeling om een nationale, etnische, godsdienstige groep, dan wel een groep behorend tot een bepaald ras, geheel of gedeeltelijk als zodanig te vernietigen. De Resolutie van de Algemene Vergadering van de VN (resolutie 96(1) op 11 december 1946) beschrijft het als volgt: de ontzegging van het recht van bestaan van een gehele menselijke groep. Om het geheugen op te frissen, een aantal genocides:

1. Tijdens de Eerste Wereldoorlog zijn in het Ottomaanse Rijk tussen de 500.000 en 1.500.000 Armeniërs vermoord (de Armeense Genocide).
2. Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn door nazi-Duitsland systematisch zes miljoen Joden vermoord.
3. Tijdens de Joegoslavische oorlogen werden in 1995 tijdens de val van Srebrenica 8.000 moslimjongens en -mannen vermoord.
4. In 2016 werden religieuze minderheden, christenen en jezidi’s systematisch vermoord door Islamitische Staat.

Ironisch en onverdraagzaam
Menachem Rosensaft, adjunct hoogleraar Rechten aan de Cornell Universiteit in New York, is expert op het gebied van genocide. Hij vindt de beschuldigingen tegen de Joodse staat ironisch en onverdraagzaam. ‘Wat Israël doet en heeft gedaan, heeft niets te maken met vernietiging van Palestijnen. Netanyahu is niet van plan de Palestijnen uit Gaza te zetten. Het is geen genocide’, aldus Rosensaft.

De acties van Israël zijn gericht op de vernietiging van terreurorganisatie Hamas als antwoord op de brute inval op 7 oktober. Ruim 1.200 Israëli’s, merendeel burgers, zijn vermoord en 240 mensen, vooral vrouwen en kinderen zijn als gijzelaar meegenomen naar de Gazastrook.
Rosensaft is van mening dat het aanvallen van een land, het doden van Joodse burgers in dat land, een opzettelijke, georganiseerde actie was door een genocidale organisatie: Hamas. ‘Niemand kan dit ontkennen, veel pro-Palestijnse demonstranten doen dat wel. Hamasleiders hebben publiekelijk gezegd, onder andere op de Libanese televisie, dat ze een dergelijke actie opnieuw zullen uitvoeren. Opnieuw en opnieuw’, aldus Rosensaft. Hun doel is om de staat Israël te vernietigen.