Image

Schokkende cijfers antisemitisme

Artikel
03 januari 2024

Google heeft cijfers voor haar zoekmachine vrijgegeven en onderzoekers hebben daaruit ondanks alles wat we recent voorbij hebben zien komen, toch nog weer schokkende resultaten naar boven gehaald. Lees maar mee.

Zoekopdrachten naar ‘Glorie voor onze martelaren’ en ‘intifada revolutie’ zijn sinds 7 oktober met 12000% gestegen. Ook de zin ‘vermoord Joden’ is als zoekopdracht met 1800% gegroeid en ‘waarom zijn Joden slecht’ met 450%. Even schokkend is de 120% groei van de zoekopdracht ‘Hitler had gelijk’. 

De zin ‘from the river to the sea’ is zelfs 15000% meer gezocht dan in de periode voor de aanslag van de terroristen van Hamas. Daarmee is dit de snelste stijger. Dat hoeft natuurlijk niet een indicatie voor negativiteit en antisemitisme te zijn. De leus ‘from the river to the sea, Palestine will be free’ wordt immers overal gehoord en dat zal ervoor hebben gezorgd dat velen naar de betekenis en achtergrond zijn gaan zoeken. Temeer daar er veel controverse rondom deze leus is. Ook wij van Het Zoeklicht hebben er een artikel aan gewijd om duidelijk te maken dat achter deze leus antisemitische ideeën schuil gaan.

Al met al dus een beeld dat niet vrolijk stemt, maar dat tegelijkertijd te verwachten was, hoe schokkend de uiteindelijke cijfers ook zijn. Al maanden maken wij immers melding van de gigantische toename van antisemitisme en wij zijn niet de enige. Jodenhaat is helaas weer een normaal verschijnsel in de steden van Europa, waar dat in andere delen van de wereld altijd al heel alledaags was. Deze cijfers van de grootste zoekmachine ter wereld onderstrepen dit alleen maar. Ze zijn in deze zin een online reprensentatie van de werkelijkheid daarbuiten. 

Bron: Foxnews