Image

Al Jazeera verboden in Israël

Artikel
08 mei 2024

Media-outlet Al Jazeera is verboden in Israël. De NOS en vele andere westerse media schreeuwen moord en brand. Maar is dat terecht?

Toen bekend werd dat Al Jazeera verboden werd in Israël en hun zendvergunning ingetrokken werd, hun kantoren in het land gesloten zouden worden en de Israëlische regering hun apparatuur in Israël in beslag zou nemen, bracht de NOS het bericht alsof nu het laatste bastion van journalistieke vrijheid en integriteit in Gaza was gevallen. Ook de NVJ, de Nederlandse Vereniging van Journalisten, vond het ‘bijzonder laakbaar, een democratische rechtsstaat onwaardig’. Uiteraard deed ook de steeds openlijker antisemitische VN een duit in het zakje: ‘Vrije en onafhankelijke media zijn essentieel, zodat transparantie gegarandeerd kan worden en verantwoording wordt afgelegd. Juist nu, gezien de ernstige beperkingen op berichtgeving vanuit Gaza.’   

Ze lijken collectief vergeten te zijn waar we het over hebben als het gaat om Al Jazeera. Al Jazeera is het nieuwskanaal waar tijdens interviews met Gazanen elk onwelgevallig (anti-Hamas) geluid wordt gecensureerd. Het is het mediakanaal dat met bewezen valse beschuldigingen kwam van massagraven en oorlogsmisdaden van de het Israëlische leger. Het is dit medium dat valse verhalen naar buiten bracht over het ombrengen van journalisten die achteraf terroristen bleken te zijn en ga zou maar door. Al Jazeera is even neutraal en objectief als Russia Today, om het zo maar eens te zeggen.   

Het is daarom begrijpelijk dat dit propaganda-kanaal voor Hamas en anti-Joodse geluiden in Israël verboden wordt. Een nieuwskanaal dat onwaarheden verkondigt en daarmee Israël en het leger zwartmaakt en in gevaar brengt, heeft geen plaats in het land.  
Dat Nederlandse media als de NOS, de NVJ en zelfs de VN dit niet zien, is eveneens veelzeggend.
De Bijbel zegt al dat het volk van God steeds meer alleen zal komen te staan en dat de wereld zich zal vertillen aan Jeruzalem (Zacharia 12). Deze profetische tekst wordt in onze tijd steeds meer voor onze ogen voltrokken.

Bron: NOS