Image

Over Hamas, IS en Kfar Aza

Artikel
11 oktober 2023

Gisteren kwam aan het licht dat de terroristen van Hamas in Kfar Aza, een kibboets nabij de grens met Gaza, een slachtpartij hebben aangericht onder de inwoners. Vrouwen, kinderen, ouderen, hele gezinnen en zelfs baby’s, zijn vermoord, verminkt en in de brand gestoken. Er wordt gesproken over IS-tactieken en praktijken. 

11 oktober - Niet alleen de mensen moesten het ontgelden afgelopen zaterdag. Zo zijn huizen vernield, opgeblazen en in de brand gestoken. In andere huizen en gebouwen zijn boobytraps aangebracht, zodat de terroristen ook hulpverleners zouden kunnen treffen. Een officier van het IDF (het Israëlische leger) zei: ‘Ik heb zoiets nog nooit meegemaakt in 40 jaar dienst. Dit was geen slagveld, geen oorlog, maar een slachtpartij.’ Een ambassadeur van de staat Israël sprak in een interview over geweld en haat dat hem deed denken aan de holocaust.
De journaliste Nicole Zedeck maakte voor I-24 een verslag (kijk hier op X bijvoorbeeld een klein stukje), waarin ze geëmotioneerde vertelt van wat ze meemaakt, hoort en ziet. Het gehele verslag komt heel hard binnen.

De beestachtige manier waarop de Hamas terroristen hebben huisgehouden doet denken aan IS-praktijken die we kennen uit Syrië en Irak een aantal jaren geleden. Maar zelfs daar, zo vertelde een andere Israëlische officier in een interview, werden kinderen, peuters en baby’s nog ontzien. Hier niet. Het is blinde Jodenhaat, de ergste vorm van antisemitisme, waarmee we hier geconfronteerd worden. 

In buitenlandse media wordt dit verschrikkelijke en schokkende nieuws breed opgepakt. Op CNN en Foxnews bijvoorbeeld stond het prominent op de voorpagina’s. De BBC besteedde er ruim aandacht aan. Helaas was het voor veel Nederlandse media slechts een ‘bijbericht’ en kreeg het niet bijzonder veel ruimte. Daarom een advies of tip zo u wilt: informeer u breed en kijk verder dan Nederland en wat men u voorschotelt vanuit NOS, RTL en wat dies meer zij. Oorlog is smerig en de berichtgeving is onherroepelijk gekleurd. Vaak wordt vergeten wat het met gewone mensen doet. Zij zijn de onschuldige burgers die vermoord worden, omdat ze toevallig ergens wonen. Zij kunnen het niet helpen, maar zij lijden het meest. 

Blijf daarom bidden voor vrede, de vrede van Jeruzalem!