Image

Muziekscene verheerlijkt geweld tegen eigen sector en danst voor terreur

Opinie
01 juni 2024

Je hoort er niet veel over, maar afgelopen donderdagavond werden de FunX-awards uitgereikt in de AFAS te Amsterdam. Het was wederom een 'feest' van antisemitische geluiden uit dezelfde culturele sector als het Israëlische festival waar Hamas op zeven oktober honderden jonge mensen vermoordde, mishandelde en verkrachtte. De FunX-awards werden betaald van uw belastinggeld.

Het zij u vergeven als u niet weet wat FunX is. Ik moest het ook opzoeken… maar FunX is een jongerenzender die de zogenaamde ‘urban-culture’ wil promoten (de muziek, stijl en cultuur van de grote binnensteden). Het is onderdeel van de publieke omroep en wordt dus door u en mij met onze belastingcenten betaald. Afgelopen donderdag gaven zij aandacht aan de oorlog tussen Israël en Hamas in Gaza tijdens hun jaarlijkse award-show. Ik kan er heel veel over schrijven, maar beeld zegt meer dan 1000 woorden kunnen. Daarom een link.

Van 1:22:21 tot 1:28:53 is de vertoning te zien:

Opnieuw bizar
Wij van Het Zoeklicht staan opnieuw met vervreemding naar dit bizarre schouwspel te kijken. Na 7 oktober gebeuren er dingen die we daarvoor niet voor mogelijk zouden hebben gehouden. We zien Queers for Palestine door de straten marcheren, feministen die voor de vrouwenhatende ideologie van Hamas en Hezbollah opkomen, we lezen van antisemitische incidenten waar de honden geen brood van lusten in ons eigen land en ga zo maar door (zie bijvoorbeeld hier, hier, hier, hier, hier, hier, hier, hier).
Maar dit is er toch ook wel weer eentje. Immers op 7 oktober vond de aanslag plaats op het Supernova-muziekfestival waar 364 jonge, onschuldige mensen bruut afgeslacht werden door de terroristen van Hamas en waarvan de meest verschrikkelijke filmpjes nog rondcirkelen op het web. Het was een aanslag op dezelfde culturele sector als waar FunX toe behoort (die van de moderne en eigentijds dance en urban muziekcultuur). Het is daarbij ook nog eens de grootste aanslag van zijn soort ooit binnen de muziekscene (zelfs nog groter dan de aanslag op Bataclan Parijs van 2015). En de sector zwijgt wereldwijd. Sterker nog: zij spreekt zich zelfs voor de daders uit!
De bovenstaande bizarre travestie op het FunX-gala is daar een bewijs van, maar kijk ook maar eens naar onderstaande afbeelding afkomstig van de website ‘dj’s against apartheid’. Deze website stelt dat de terreurdaad van Hamas op 7 oktober een gerechtigde daad van (gewapend) verzet. We citeren:

‘De gewapende aanval op 7 oktober door het Palestijnse volk kun je niet los zien van de context van apartheid, extreme onderdrukking, verschrikkelijke beestachtigheid tegen protesten en het openlijk omarmen door de regering Netanyahu van extreme beleidsvoornemen die openlijk ten doel hebben om de rechtvaardige Palestijnse strijd om hun huizen en dorpen, te liquideren. Ondanks deze feiten werd het gewapende verzet dat een direct en natuurlijke reactie is op bijna een eeuw bezetting, door de grote media en Biden gekarakteriseerd als ‘puur kwaad’. Deze valse propaganda schildert dit het verzet van het Palestijnse volk als uit het niets komend, zonder oorzaak - en dit is bewust zo georkestreerd. Deze positie demoniseert het verzet van de onderdrukten terwijl het geweld van de onderdrukkers wordt weggemoffeld om zo de vele oorlogsmisdaden en misstanden van Israël te verdonkeremanen.’ 

Was getekend 2815 dj’s waaronder de volgende Nederlandse:

De meeste van al deze evenementen, muziek, zenders en dj’s zouden onder het Hamas-regime niet mogen bestaan. Zij zouden hun passie niet mogen beoefenen en hun leven niet veilig zijn. En toch dit… Onvoorstelbaar! Tenminste als je het met je menselijke verstand probeert te snappen en te doorgronden. Want wat we hier zien is opnieuw weer bewijs voor de geestelijke krachten die aan het werk zijn. Alle demonische heersers, vorsten en tegenkrachten komen samen om het plan van hun meester, de duivel, ten uitvoer te brengen ten opzichte van Israël. Maar wij mogen het zien, duiden en weten dat zij ten onder zullen gaan, want uiteindelijk zal God over al deze machten triomferen. Dit is slechts een stap in zijn grotere plan.
Jezus is en blijft Overwinnaar.